Hotellissa yöpyminen on aina pienen loman tuntuista – pääset irrottautumaan arjen kiireistä ja nauttimaan rentouttavasta ympäristöstä. 

Yksi hotellielämyksen kohokohdista on ehdottomasti ruokailu hotellin ravintolassa! Tarjoamme enemmän kuin pelkän nälän tyydyttämisen. Peerâlla syöminen on makumatka kera läheistesi ja unohtamattomien kokemusten. Tässä blogissa tarkastelemme, mitä kaikkea meillä onkaan tarjolla eri kohteissa, jatka lukemista, mutta varo, ettei vesi tule kielelle… 

Mitäs meillä on tarjota Kajaanissa?

Tervetuloa nauttimaan Kajaaninjoen maisemiin herkullisista ja monipuolisista annoksista Hotel Kajanuksen, Kitchen & Bar Kajanukseen! Oletko jo kenties kuullut meidän mehevistä Kajanus Burgereista? Jauhamme jauhelihan itse paikan päällä, Pekka Heikkisen perunasämpylän väliin kera rapean pekonin ja lisukkeiden. Tällaista et varmasti saa muualla Kainuussa! Jos kuitenkaan perinteinen burgeri ei aina maita, saa meiltä myös hieman erikoisempaa herkkua. Voit testata:

  • bearnaisleikettä perunamuusilla sekä paahdetuilla juureksilla,
  • sitruskaurattoa maissikananrinnalla tai 
  • talon ribsejä, bbq-cola kastikkeella!

Mikäs tulee sitten viimeisenä, no jälkiruoka, jolle oma maha! Testaa pannukakkua tai pannacottaa. 

No, entä pohjoisessa Sodankylässä? 

Peerâlla on pohjoisessa oikea historiallinen helmi, Hotelli Sodankylä, jossa sijaitsee myös Bar Krouvi! Katutasossa Bar Krouvissa palvelee matkailijoita rennosti ja mutkattomasti. Mutkatonta itsepalvelua, rentoa kulkijan kukkarollekin sopivaa ja maistuvaa ruokaa sopivan juoman kera sekä kiehtovia pöytäpelejä! Krouvin A la cartesta löydät mielenkiintoisia suuhunpantavia, kuten:

  • siikaa Ancho Gusto -kastikkeella,
  • salaattia, 
  • pihviä sekä
  • perinteistä poronkäristystä! 

Myös perheen pienemmille löytyy lasten listalta syötävää! Juomapuolesta sen verran, että suosittelemme kokeilemaan paikallisen panimon, Paihalaksen tuotteita, joita on saatavilla ruuan kylkeen. Sinne omaan mahaansa makeaksi esimerkiksi tyrnivanukasta.

Sodankylän lähettyvillä sijaitsee lomakylämme Peurasuvanto, jossa voit mökkeillä omassa rauhassa! Mökkikylän kahviosta saat suolaisia sekä makeita herkkuja kahvihampaan kolotukseen! Jos kuitenkin haluat oman poppoosi kesken tilausruokailua, esimerkiksi metsästys tai retkeilypäiväsi helpottamiseksi ota yhteyttä kahvion pitäjiimme Elinaan ja Jamesiin! (Ryhmäruokailuja voi tiedustella 041 313 3921)

No, tuliko yhtään vesi kielelle? Ota tästä inspiraatiota seuraavalle matkallesi ja poikkea tutustumaan ja syömään meidän kohteisiin! Tsekkaa tarkemmat aukiolot jokaisen kohteen sivuilta.

Tarjoamme myös aamuihisi pelastuksen, mutta ehkä kerromme Peerân aamupalasta hieman lisää myöhemmin blogissa!