Hotellin pitkä ja mielenkiintoinen historia

Hotelli Sodankylä on koristanut kylää jo monien vuosikymmenien ajan. Rakennus on edelleen sama ja pitää sisällään tuhansia tarinoita sekä kohtaamisia! Arkistoista on löytynyt muutamia aarteita:


Hotellin kaunis puutarha

Ennen ohitustietä Hotellin pihaa kaunistivat viheralueet ja kukkaset ja lipputangot. Joka aamu ja ilta vedettiin liput salkoon ja pois – respalaisen vakityötä tuolloin. Samaisessa kiinteistössä asiakkaita palveli myös ALKO.

Vuodesta 1968

Hotelli Kantakievari avattiin 1968 maaliskuussa ja heti alusta lähtien 3-kerroksinen hotellirakennus hissin ja uima-altaan kera oli paikallisessa mittakaavassa merkittävä palveluiden tarjoaja. Vastapäisellä torilla janoisia sankareita palveli nakkikääröjen kera legendaarinen Grillikota.

Hotellin potentiaali Sodankylässä

Vuodelta 2013 oleva kuva. Hotelli siirtyi Palokarin perheen omistukseen vuonna 1996. Palokarien perhe näki kohteessa ja palveluympäristössä potentiaalia, ja kehitystä onkin tässä kohta 30v. omistuksen aikana tapahtunut niin asiakkuuksien kuin itse kohteen osalta – vuonna 2023 hotellin vierestä löytyykin laajennustyömaa!

Tyyliä ei ainakaan puutu!

Kievarin 70-luvulla oli tyylikäs sen ajan pöytiintarjoilun ja vatitarjoilun juhlava ravintola. Työnimikkeistössä oli sellainenkin harvinaisuus kuin viinikassa. 

Tarjoilijoiden upea tyyli!

Kievarin juhlat olivat ennenaikaa aina isoja ja hyvin tyypillistä oli vieraille kuohuviini-maljojen tarjoilu juhlavasti alkuun. Yhtenäinen vaatetus 70-luvun tyyliin. Kyseinen tila mahdollisesti jostain muualta, meidän tarjoilijat kuvassa!

Markkinointia ajan tyyliin

Kantaravintoloiden ketjumarkkinointia 80-90-luvun taitteessa. 

Megapartyt?

Meri-Lapin ohjelmatoimiston kanssa suunnitellut ns. Megapartyt. Oli sumopainia, surffausta, vaahtobileitä, kiertäviä dj:tä… Kantakievari oli vaihtunut Arctiaan. Aika tavallista oli joka perjantai lähes 400 asiakasta juhlimassa 2.krs ravintolassa juhlapukeissa!

JuhlaVieraille puisia paistinlastoja!

Hotelli järjesti 45-vuotisjuhlat vuonna 2013 ja kutsui asiakkaat katsomaan vanhoja kuvia, päivätanssitunnelmaan sekä kakkukahveille. Kaikille vieraille jaettiin puiset paistinlastat muistuttamaan ruokapalveluista kylän hotellissa.Tänä vuonna hotelli on jo 55 vuotta palvellut Sodankylässä matkailijoita ja paikallisia majoitus, ravintola, ohjelma ja kokous, juhlapalvelujen merkeissä sekä palvelut jatkuvat ja kehittyvät edelleen!