Sopiva tauko keskellä kauneinta Lappia.

Vietä mukava loma Sodankylässä

Tule kokemaan kansainvälistä tunnelmaa, paikallisia juhlia ja kaikkea siltä väliltä. Lappilainen vieraanvaraisuus on meillä jo käsite. Tallenna mukaasi muistoiksi mukavimmat maut, tavat ja tunnelmat. Sodankylä on monelle - loma-ajan ja isommankin osan vuodesta - toinen koti. Sodankylä sijaitsee kahden kansallispuiston Urho Kekkosen ja Pyhä-Luoston alueella. Täällä ei tarvitse olla toimettomana, useat aktiviteetit ja tapahtumat pitävät vireänä. Sodankylästä löydät; erilaisia maaperän rikkauksia, kultaa ja ametisteja, luontoäidin antimia sekä suuria erämaita. Taivaankannen ihmeistä näyttävimmät aina räiskyvistä revontulista yöttömään yöhön. Ja tietenkin Lapin kaikki kahdeksan vuodenaikaa. Kullankaivuun maailmaan pääsee tutustumaan Tankavaaran Kultamuseolla ja ametistien tarinaa kuulemaan Lampivaaran Ametistikaivoksella. Näe revontulia ympäri vuoden Revontulikodalla. Sodankylään on helppo tulla; Saavut keskelle Lappia, Rovaniemeltä on matkaa 130 km Sodankylän keskustaan. Poikkea matkallasi Sodankylän elinvoimaisissa kylissä. Pääset lentäen tai junalla Rovaniemelle, josta matka jatkuu puolentoista tunnin verran autolla lappilaisia maisemia ihastellen.

Sodankylän hienoimmat päiväretkikohteet

Tutustu Sodankylän parhaimpiin päiväretkikohteisiin, mm. Pappilanniemen luontopolku sijaitsee aivan keskustassa ja se mukailee Kitisenjokea sekä Jeesiöjokea. Kolmen kilometrin mittainen luontopolun varrelta löytyy grillikota, jossa voi paistaa vaikkapa makkaraa nälän yllättäessä.

Museo-Galleria Alariesto

Museo-Galleria Alariesto sijaitsee aivan Sodankylän keskustassa, Vanhan Kirkon ja Poropatsaan välittömässä läheisyydessä, Sodankylä-talossa. Museo-Galleria avattiin heinäkuussa 1986 ja siellä esitellään pysyvästi taidemaalari Andreas Alarieston (1900-1989) elämäntyötä ja tuotantoa.

Tekemistä Sodankylässä

Seuraa linkkiä, valitse ajankohta ja katso, mitä voit tehdä Sodankylässä! Loikkaa kelkan kyytiin, rapsuttele poroja tai koe huskysafari oppaan johdolla. Sodankylässä voit myös hiljentyä: nouse tunturin rinteeseen, kalasta, tulistele ja valokuvaa kaikessa rauhassa.